kiagranquist

Senaste inläggen

Av kia granquist - 28 september 2015 08:05

Vi skulle ju ha behövt en större säng, jag får liksom inte plats :)

ANNONS
Av kia granquist - 25 september 2015 15:55

Idag road vi oss på drakborgen en stund, allt för att rasta vilddjuret :) försökte ta lite kort men han var aldrig still tillräckligt länge

ANNONS
Av kia granquist - 24 september 2015 07:54

Nu är vi hemma efter en vecka i Turkiet, och vi har haft en underbar vecka som gick aldelles för snabbt.
Innan vi åkte var jag lite orolig för att det skulle bli för jobbigt att resa med 3 barn men allt har gått så himla bra.
Det började den 16 sep då vi skulle lyfta på kvällen, när vi kommer fram och har checkat in så får vi veta att planet är försenat , med en riktigt övertrött 3 åring och var sin bäbis i bärsele kände vi oss svettiga.
Bimbim sprang runt som en galning och tvillingarna höll sig vakna.
21.10 får vi gå ombord och resan börjar efter en liten stund sover alla 3 barnen vilket dom i princip gör hela flygresan på 4 Tim och bussresan på 2 Tim, det kunde ju inte ha gått lättare att resa med 3 barn :)

Sen har resten av veckan gått lika bra, vi har haft det så varmt och skönt men inte för varmt för twinsen, dom har legat i skuggan och haft det bra och Bimbim har badat från morgon till kväll och trivts som fisken i vattnet :)

Av kia granquist - 9 september 2015 09:29

Förbereder inför resan

Upp blåsbart babygym/babysäng

Av kia granquist - 8 september 2015 16:33

Idag är det precis 1 år sedan Alfred och Ester blev till i ett provrör i falun, är så tacksam :)

Av kia granquist - 6 september 2015 09:29

Av kia granquist - 6 september 2015 08:59

Det har inte blivit så mycket skrivet i bloggen denna sommar, men man kan ju säga att jag har ju haft fullt upp :)

Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad att få 3 helt underbara barn och njuter förfullt att få vara hemma och vara föräldrarledig.


Sommaren är ju slut fast det känns som det knappt har börjat, vi har varit ute och semestrat lite, mest i stugan i höga kusten men även till min mammas stuga och även hunnit hälsa på min pappa. 

Det har fungerat ganska bra, tvillingarna är ju små än och har inte så mycket rutiner så det har fungerat att sova lite var som men hemma har allt fungerat bäst.


Store bror som har haft sommarlov från dagis har haft det lite jobbigt till och från, 3,5 åring kräver ju ganska mycket aktivitet och jag och T har ju för det mesta fullt upp med tvillingarna så vi har inte haft den tid han har krävt vilket har slutat med att han blir jätte trotsig och bråkig.


Nu har hösten börjat komma och Bimbim har börjat på ett nytt dagis, vilket har gått jätte bra men han blev ju sjuk direkt, förkyld, så det slutade ju med en jätte trotsig vecka hemma från dagis och smittat resten av familjen, även tvillingarna.


Nu håller vi på att ladda för utlandsresa, 1 vecka i Turkiet, ska bli spännande att se hur det kommer fungera, Jag är så glad att min älskade mamma följer med och hjälper oss hålla koll på alla ungar =)


Av kia granquist - 7 augusti 2015 11:47

Ska försöka skriva ner lite innan jag glömmer bort allt,
Efter denna psykiskt och fysiskt jobbiga graviditet, veckor liggande på sjukhus långt från familj så ville jag bara får ut dem.
Hade försökt få läkarna att bevilja mig ett kejsarsnitt eftersom jag var livrädd för en förlossning pga förlossningen med Bimbim var hemsk och slutade med en krossad svanskota, men dom övertalade mig att en vaginalt förlossning var bäst för mig och barnen.
I v 37+0 gjorde jag min första hinnsvepning hos barnmorskan, gjorde jätte ont och jag var då öppen 2 cm, var helt säker på att förlossningen skulle starta men ikke.
I v 38+0 gjordes en till hinnsvepning, och jag var då öppen 6cm, nu var jag ju jätte säker att det skulle sätta igång, men ikke.
Det gick några dagar sen ledsnade jag och ringde förlossningen, väl på förlossningen så kollade dom att bäbisarna måtte bra och så vilket dom gjorde sen bokades det in en igångsättning i v39+1.

Tisdagen den 26 maj v 39+1
Vi hade tid kl 08.00 på förlossningen, väl där kollar dom urin och ctg, ctg var bra men urin och blodtryck tydde möjligtvis på början till havandeskapsförgiftning men dom hade fullt upp på förlossning och bb så vi fick gå runt några timmar på sjukhuset innan vi fick ett rum. Vid ca 11 tiden fick vi ett rum på förlossningen men dom ville inte starta någon igångsättning då för dom hade så mycket att göra.
Kl 13.00 tog dom vattnet, var då öppen 6 cm men det hände inte mycket, värkstimulerande dropp sattes igång vigd ca 16.00 och efter det började jag direkt få rejält ont.
Fick lite smått panik och var alldeles grinfärdig , hade jätte ont hela tiden, även då jag inte hade en värk. Ville ha eda ( ryggbedövning) och fick det vid 5 tiden, nu började det kännas bättre, jag kunde hantera värkarna med hjälp av lustgasen. Sen passerade några timmar med hemska värkar men hanterbara.
Vid 9 tiden började jag krysta och vid ca halv 10 så kom Ester, helt otroligt vilken känsla, jag kände mig så lugn och fokuserad men samtidigt så full av känslor så är svåra att beskriva. Ester skrek direk och fick gå till pappa eftersom jag hade ju lite jobb kvar att göra,.
Nu var det ju många personal i rummet och direkt ester var ute hade dom ju fullt upp med ultraljud och händer som knådade runt magen för att ha koll så att Alfred kommer ut rätt.
Alfred var på väg med en fot först så ena läkaren fick hålla imot foten hans i väntan på att mina värkar skulle starta igen, inget hände och jag var trött så dom fick höja värkstimulerande droppet jätte mycket. Tillslut ca 30 min efter Ester kommer lilla Alfred ut, han läggs på mitt bröst. Underbar känsla :)
Ester 2900g Alfred 2600g

Presentation


Livet med ofrivillig barnlöshet,ivf,missfall och lyckan att få bli mamma och nu min tvillinggraviditet

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ kiagranquist med Blogkeen
Följ kiagranquist med Bloglovin'

Gästbok

Översätt


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se