kiagranquist

Direktlänk till inlägg 18 mars 2016

Kill färger och tjej färger

Av kia granquist - 18 mars 2016 14:43

Idag sa benjamin något som gjorde mig ledsen, han har alltid fått tycka som han själv vill, så vill han ha en rosa klänning så får han det. Han har föredragit färger som lila och rosa och han gillar vackra saker, halsband och armband och saker som glimmar och glittar, så klart! Vem gör inte det? Och det är klart han får göra det!
Men idag kom han och sa till mig att - mamma,tjejer tycker om rosa och killar tycker om blått, om man är tjej ska man ha rosa och killar ska ha blått!
Jag blev väldigt ledsen när han sa det för jag vet ju att han tycker om rosa, så jag förklarade att självklart får killar gilla rosa och tjejer gilla blått, man bestämer själv vad man gillar och jag frågade vem som sagt så och han sa namnet på en äldre kille på dagis. Känns jätte hemskt , och tankarna kommer tänk om han blir retad av denna kille för han han har just en lila overall eller han han gärna gör halsband med rosa pälor.

 
 
Evl

Evl

24 mars 2016 15:15

Det är så tråkigt att de får såna där tankar från dagis. Anna-Vera har också börjat sådär efter att någon unge sagt åt henne att man ska gilla Barbie och bara rosa. Det är BARA det som gäller nu och man får absolut inte gilla något annat om man är tjej, tror hon. Så irriterande att allt man försökt lära dom ska raseras bara för att nån unge på dagis tycker något annat.
Hoppas och tror att våra barn ändå får bra värderingar med sig hemifrån och kan se bortom andra ungars kommentarer när de blir lite äldre.
Kram!

http://ettvanligtliv.bloggplatsen.se

kia granquist

24 mars 2016 15:31

Vi har nu haft en lång diskussion om det och han gillar nu rosa igen :) idag när han var hos mormor och bäddade sängen åt Johan som kommer hem idag så fick han välja sängkläder, han tog en jätte rosa sängkläder och förklarade för mormor att killar faktiskt också kan ha rosa :)

 
prett0morsan

prett0morsan

13 april 2016 07:17

Det gör mig galen! Min lille pojk har mer eller mindre gillat alla färger och gärna rosa. Efter en stund på dagis är det bara grönt och blått som gäller. Tror det inte är en tillfällighet. Menar alltså inte att dagiset i sig påverkar, dvs personalen. Tror mer på de andra barnen som får lära sig detta hemifrån.

Han brukar vilja ha nagellack ibland. Och en dag när jag hämtade honom på dagis kom han ut i hallen och frågade mig, kan pojkar ha nagellack mamma? Självklart sa jag. Då springer ungen in på avdelningen igen triumferande ropande att POJKAR KAN VISST HA NAGELLACK!
HAH! Där fick ni. ;)

http://www.prettomorsan.se

kia granquist

19 april 2016 14:52

Klart pojkar kan ha nagellack :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av kia granquist - 24 februari 2019 05:58

Mycket har hänt senaste året, jag har kraschat och kommit tillbaka,nästan. Jobbar just nu 75% och tycker för det mesta att det fungerar Nu ska vi snart åka igen på en månads semester i Thailand, ska bli så skönt. Denna gång blir det huahin där v...

Av kia granquist - 28 juli 2017 12:29

Nu var det länge sedan jag skrev, livet har rullat på. Älskar att jobba och därmed få lite egen tid, nu har vi haft semester i 4 veckor och ångesten börjar krypa fram, jag känner att jag inte klarar av att vara med ungarna själv, jag får panik, blir...

Av kia granquist - 27 mars 2017 13:11

Ungarna är pigga och har ställt tilllbaka tiden jätte bra men jag kan inte utesluta att vattkopporna håller på att komma nu, redan när vi skulle flyga fick ester en konstig prick på armen och kinden och nu har dom ett par prickar, fast än är dom inte...

Av kia granquist - 27 mars 2017 13:02


Nu är vi hemma och äventyret är slut, sörjer att allt är över och vad fort det gick fast i bagaget har jag ju alla minnen. Flyg resan hem gick ganska bra mot alla odds. Det började 5 på morgonen vi klev på mini bussen som skulle ta oss till flygpla...

Av kia granquist - 24 mars 2017 22:04

Känns hemskt att det redan är över, 1 månad har gått så fort, för fort men den har varit alldeles underbar. Det har varit väldigt påfrestande också speciellt när ungarna blev sjuka. Nu sitter jag och dricker mitt sista kaffe här, ute i mörkret, klo...

Presentation


Livet med ofrivillig barnlöshet,ivf,missfall och lyckan att få bli mamma och nu min tvillinggraviditet

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Översätt


Ovido - Quiz & Flashcards